Barrington House – Minimalist House with Grass Roof

Sunken into a Brentwood hillside, the Barrington House by Eric Rosen Architects is a geometric marvel. The structure is comprised of multiple polygons buried in the sloped terrain. Covered with a grass roof, the three-story home is nearly undetectable from the front. Its asymmetrical form follows the contour of the site, opening the rear to surrounding landscape. Made of board-formed concrete, metal, and glass, the interior adopts an unconventional Z shape. The top level houses the main living area and the bedrooms are below. Each level extends out to generous outdoor spaces including a poolside terrace with views of downtown Los Angeles. Here is another interesting project – Modern House In Costa Rica.

Infinity House With A Swimming Pool On The Roof

Perched atop a hill in northern Norway, the Infinity House designed by Vladimir Konovalov uses a series of large apertures in its rectangular concrete form to maximize its views of the surrounding mountains and the Norwegian Sea. The interior of the superstructure is primarily open, with the living room, kitchen, and bedroom by an oversized bookcase on one end and a black box containing the bathroom on the other. Inside the box, there’s a hidden staircase that leads up to the 21m infinity pool that makes up the roof, with a resting bath on one side, and a swimming land overlooking the water on the other. A restrained interior palette allows the colors of the outdoors to shine.

Ultra Modern Triangular VMS Minimalist House

Placed on a triangular plot on the outskirts of a small town, the VMS House by Marcos MiguĂ©lez takes advantage of its layout to provide natural light throughout the day. The home’s two bedrooms sit off one side to better capture the morning sunlight, while the open kitchen, living, and dining areas receive evening light through their large windows. Above the latter lies a library, reached via a cantilevered staircase made from rusted steel. Structural steel protrudes through the building’s facade, providing an interesting contrast with the rough granite that clads the exterior of the ground floor.