Elegant Re-Work of Old 1930s Californian Bungalow

Elegant Re-Work of Old 1930s Californian Bungalow

Today’s project by Architect Prineas sought to re-work the footprint of an existing 1930s Californian Bungalow, without compromising the character of the original home. A rear addition draws on an open plan layout that affords the clients an opportunity to create the accommodation required while also emphasizing the kitchen and entertaining areas as the hub of the home. The design draws on an open plan layout that gives the owners an opportunity to create the accommodation they desired while also emphasizing the kitchen and entertaining areas in the rear of the structure as the true hub of the home. The size and scale of the living and dining areas were increased to maximize functional and comfortable spaces.

To maintain the existing bungalow and its original features, the addition is connected via a glazed link. This link creates two internal courtyards that introduce additional light into the ensuite and study. Faced with an extremely tight budget, the design of the rear addition was centered about a shed-like structure that ensured easy construction. Oversized dormer windows create a complex and lofty ceiling plane within the open plan space. These highlight windows draw views of the treetops into the kitchen and living areas, creating a strong connection between the house’s interior and its leafy surrounds. Materials have been kept equally simple yet dynamic. Black aluminium windows frame garden views as crisp white walls are offset with black detailing.

 

bungalow design

bungalow inside

california bungalow

bungalow california

bungalow interior design

bungalow house

bungalow home

bungalow style house

bungalow interior

bungalow bathroom

modern bungalow

15175

Add a Comment

or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comments
  1. jay

    Nice, do enjoy the purity of form, the lightness of the spaces