The Torcuato House Pavilion

The Torcuato House Pavilion

The Torcuato House Pavilion is designed not just as an extension to a main residence, but as a peaceful retreat that provides a space for reflection and nature contemplation. The project was completed by Besonias Almeida Arquitectos, an architecture practice based in Buenos Aires, Argentina. Built near evergreen trees on a plot of land located farthest away from the main house, the new structure allows the clients to enjoy a moment of peace and take a break from the fast-paced modern lifestyle. Natural wood, glass and concrete are used in tandem to create a warm and stylish space. The minimal use of furniture enhances the relaxing ambience of the interior, along with the fireplace and integrated bench which extends to the outdoor area. A warehouse is hidden at the rear of the extension, while a bathroom can be accessed via a discreet passage. More than just an extra living space, the structure successfully combines areas that offer visual and acoustic privacy with openings and outdoor spaces that establish a close relationship between inhabitants and nature in a beautiful private retreat.

 

The Torcuato House Pavilion

The Torcuato House Pavilion

The Torcuato House Pavilion

The Torcuato House Pavilion

The Torcuato House Pavilion

The Torcuato House Pavilion

The Torcuato House Pavilion

The Torcuato House Pavilion

The Torcuato House Pavilion

The Torcuato House Pavilion

12632

Add a Comment

or

Your email address will not be published. Required fields are marked *