Squish Studio by Saunders Architecture

creative studio

Architect Todd Saunders designed the Squish Studio on Fogo Island, Newfoundland, Canada. “The Squish Studio’s white angular form, sited on a rocky strip of coastline, that could rival Italy’s western coast, offers sharp contrast to the traditional vernacular architecture of the nearby picturesque community of Tilting. The compact, trapezium shaped plan of the studio is augmented by the extension of the east and west exterior walls to create a sheltered, triangulated south entry deck and a north terrace that overlooks the ocean. From a distant view, the streamlined form of the Squish Studio becomes apparent with its high back and low (squished) front designed, in part, to deflect the winds from the stormy North Atlantic. The Squish Studio, like most of its other counterparts, is equipped with a compost toilet, a small kitchenette and wood-burning stove. Power is supplied by stand- alone solar panels, mounted on an adjacent hilltop. Both the interior and exterior of the studio, including the roof, is clad with spruce planks that are painted white. At night, the studio, illuminated by the soft glow of its solar-powered lighting, appears as a lantern or a lighthouse placed strategically on a rocky cliff to over- look the North Atlantic.” Gorgeous studio, don’t you think?

 

Squish Studio

Saunders Architecture

creative studio

Squish Studio

Saunders Architecture

creative studio

Squish Studio

Saunders Architecture

creative studio

Squish Studio

Saunders Architecture

creative studio

Squish Studio

Saunders Architecture

creative studio

5302

Add a Comment

or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments
  1. metāla žogi

    Doesn’t harmonize with the place, it would look better in urban environment!

  2. Dean

    This is really cool, it doesn’t look comfortable though.