Little White Wedding Chapel in Modern Style in Beijing

Vector Architects has built a little white chapel on a Chinese beach, but raised it up above the sands so that seawater can wash underneath. Named Seashore Chapel, the sculptural building provides a small place of worship for Beidaihe, a seaside town east of Beijing. It is the closest building to the sea anywhere in the town, as Vector Architects wanted to create a more spiritual experience for visitors. But this proximity to the shoreline meant it had to be raised up on concrete columns.

Sunset Chapel In The Acapulco Hills

Mexican studio BNKR Arquitectura has recently created a sunset chapel in Acapulco, Mexico. The project was designed to fulfill the client’s straightforward requests: the chapel is to take advantage of the picturesque views with the sun setting directly behind the altar cross, and the first phase of crypts are to be located outside adjacent to the building. The site, consisting of a densely forested landscape with a subterranean makeup of layered granite rock that occasionally surface and dot the topography with large boulders, incited a moral and practical approach to the form and construction of the project. The chapel, their second religious commission, serves the opposite purpose of their first, La Estancia wedding chapel, and as such the design derived from the conceptual juxtaposition of the two diametrically opposed projects. While the wedding chapel was translucent, light, and ethereal, the sunset chapel took on an opaque, solid, and permanent nature. In order to preserve the landscape the structure of cast-in-place concrete is anchored on a relatively small footprint, angling out through a faceted facade to occupy a larger space amid the tree canopies. A large boulder on site led BNKR Arquitectos to raise the altar five meter above grade to obtain the views without needing to damage the site. The large form itself mimics the look and nature of the granite rocks sitting one on top of the other so that it blends into the surroundings despite being an obviously man-made structure. A large cave-like opening on the largest face serves as the main entry leading into a large faceted room that transitions visitors from light to darkness before returning back to light again. A hanging staircase follows the irregular angles of the walls supported by slender steel cables. Once on the second level, the concrete walls adapt a new aesthetic. Rhythmic voids form thin columns that suggest a continuation of the outer envelope while allowing for 360-degree views around the main hall. terraced seating orients towards the altar at the far end of the structure enjoying the tallest floor-to-ceiling height. the back wall consists of a large opening capped in glass with aluminum mullions making a large cross in the center. in the distance, the sun setting over the ocean becomes a daily scene.

Steyn Studio’s Chapel Emulates The Mountains That Surround It

UK practice Steyn Studio worked with South African studio TV3 Architects to design the Bosjes Chapel, which is located on the Bosjes Farm in South Africa’s picturesque Witzenberg district. The surface of the cast-concrete roof rises and falls to create a sinuous outline around all four facades. At points, the roof form dips down to almost touch the surface of a pool surrounding the building, but lifts dramatically at the four corners. Where the corners of the 420-square-metre building lift upwards, they reveal full-height glazing embellished with tall cross-shaped frames. One of these cross-shaped frames takes the place of the crucifix that traditionally adorns the walls of churches. A golden pulpit is stationed directly in front of it. The bulbous undulations in the centre of the roof coupled with the raised planes at the corners lend it a wing-like appearance. The architects drew inspiration for the form from the biblical passage Psalm 36:7: “How priceless is your unfailing love, O God! People take refuge in the shadow of your wings.” “Its serene sculptural form emulates the silhouette of surrounding mountain ranges, paying tribute to the historic Cape Dutch gables dotting the rural landscapes of the Western Cape,” said Steyn Studio, which is led by South-African born Coetzee Steyn. The single-storey building is elevated on a plinth that stands level with the water, giving it the appearance after dark of hovering just above the pool. “The crisp white form is conceived as a lightweight and dynamic structure which appears to float within the valley,” added the architects. “A reflective pond emphasises the apparent weightlessness of the structure.” Inside, shadows are cast by the uneven surface of the white-washed ceiling, and the sunlight is reflected by the polished terrazzo flooring. Simple wooden benches with dark blue padding are positioned on either side of a central aisle, which extends out into a jetty across the reflective pool to link the chapel with the vineyard and pomegranate orchard planted around it. To help keep the space free from unnecessary obstacles that might detract from the views, functions are concealed within the base of the building.