Triangular Viewing Platform for the Songhua Lake Resort

Beijing-based META-Project was commissioned to design a mountain viewing platform for the Songhua Lake Resort; a luscious nature reserve in the warmer months, and a ski-lodge in the winter. The platform sits atop a ski-slope at the edge of the forest, it’s unique triangular shape taking The observation platform sits atop a ski-slope at the edge of the forest. advantage of the topographical location, capturing a panoramic view of both mountains and water. The structure blends rough materiality with more sensuous forms: at a distance, the platform appears to float above the snowscape. It’s charred cedar shingles creating a dark mass against the white of the mountain. Once inside, red cedar wood paneling reflects the sunshine, creating a luminous space, rich with colored warmth. The lines of the paneling are mimicked by the wood-grain impressions in the cast-concrete sections of the building. And don’t forget to check our list of the most spectacular architectural projects world.