Little White Wedding Chapel in Modern Style in Beijing

Vector Architects has built a little white chapel on a Chinese beach, but raised it up above the sands so that seawater can wash underneath. Named Seashore Chapel, the sculptural building provides a small place of worship for Beidaihe, a seaside town east of Beijing. It is the closest building to the sea anywhere in the town, as Vector Architects wanted to create a more spiritual experience for visitors. But this proximity to the shoreline meant it had to be raised up on concrete columns.

Sunset Chapel In The Acapulco Hills

Mexican studio BNKR Arquitectura has recently created a sunset chapel in Acapulco, Mexico. The project was designed to fulfill the client’s straightforward requests: the chapel is to take advantage of the picturesque views with the sun setting directly behind the altar cross, and the first phase of crypts are to be located outside adjacent to the building. The site, consisting of a densely forested landscape with a subterranean makeup of layered granite rock that occasionally surface and dot the topography with large boulders, incited a moral and practical approach to the form and construction of the project. The chapel, their second religious commission, serves the opposite purpose of their first, La Estancia wedding chapel, and as such the design derived from the conceptual juxtaposition of the two diametrically opposed projects. While the wedding chapel was translucent, light, and ethereal, the sunset chapel took on an opaque, solid, and permanent nature. In order to preserve the landscape the structure of cast-in-place concrete is anchored on a relatively small footprint, angling out through a faceted facade to occupy a larger space amid the tree canopies. A large boulder on site led BNKR Arquitectos to raise the altar five meter above grade to obtain the views without needing to damage the site. The large form itself mimics the look and nature of the granite rocks sitting one on top of the other so that it blends into the surroundings despite being an obviously man-made structure. A large cave-like opening on the largest face serves as the main entry leading into a large faceted room that transitions visitors from light to darkness before returning back to light again. A hanging staircase follows the irregular angles of the walls supported by slender steel cables. Once on the second level, the concrete walls adapt a new aesthetic. Rhythmic voids form thin columns that suggest a continuation of the outer envelope while allowing for 360-degree views around the main hall. terraced seating orients towards the altar at the far end of the structure enjoying the tallest floor-to-ceiling height. the back wall consists of a large opening capped in glass with aluminum mullions making a large cross in the center. in the distance, the sun setting over the ocean becomes a daily scene.

Steyn Studio’s Chapel Emulates The Mountains That Surround It

UK practice Steyn Studio worked with South African studio TV3 Architects to design the Bosjes Chapel, which is located on the Bosjes Farm in South Africa’s picturesque Witzenberg district. The surface of the cast-concrete roof rises and falls to create a sinuous outline around all four facades. At points, the roof form dips down to almost touch the surface of a pool surrounding the building, but lifts dramatically at the four corners. Where the corners of the 420-square-metre building lift upwards, they reveal full-height glazing embellished with tall cross-shaped frames. One of these cross-shaped frames takes the place of the crucifix that traditionally adorns the walls of churches. A golden pulpit is stationed directly in front of it. The bulbous undulations in the centre of the roof coupled with the raised planes at the corners lend it a wing-like appearance. The architects drew inspiration for the form from the biblical passage Psalm 36:7: “How priceless is your unfailing love, O God! People take refuge in the shadow of your wings.” “Its serene sculptural form emulates the silhouette of surrounding mountain ranges, paying tribute to the historic Cape Dutch gables dotting the rural landscapes of the Western Cape,” said Steyn Studio, which is led by South-African born Coetzee Steyn. The single-storey building is elevated on a plinth that stands level with the water, giving it the appearance after dark of hovering just above the pool. “The crisp white form is conceived as a lightweight and dynamic structure which appears to float within the valley,” added the architects. “A reflective pond emphasises the apparent weightlessness of the structure.” Inside, shadows are cast by the uneven surface of the white-washed ceiling, and the sunlight is reflected by the polished terrazzo flooring. Simple wooden benches with dark blue padding are positioned on either side of a central aisle, which extends out into a jetty across the reflective pool to link the chapel with the vineyard and pomegranate orchard planted around it. To help keep the space free from unnecessary obstacles that might detract from the views, functions are concealed within the base of the building.

A Church in Chicago Has Been Transformed into a Modern Family Home

Linc Thelen Design together with Scrafano Architects have transformed a church into a home for a family with three young children, in Chicago, Illinois. “The church, boasts 7 bedrooms and 6 baths. The great room has ceiling heights soaring at 25 feet. Finishes were selected to create a hip and eclectic vibe pairing interesting wallpapers and light fixtures. Linc custom designed and fabricated many of the home’s details like the climbing wall, dining room table, Murphy bed in the nursery and much of the furniture. The home showcases historic details of the church with original stained glass windows, bell tower, exposed brickwork and ceiling turnbuckles while integrating all of the conveniences of modern living.”

4 Years To Grow A Church From Trees

The enchantingly beautiful live-tree church in New Zealander Brian Cox’s backyard is already impressive enough, but it’s even more amazing when you learn that it took him only 4 years to create! Cox carefully selected from a wide variety of trees for his beautiful church. Some have stone-colored trunks, while, others, with sparse foliage, ensure that his church will always be illuminated by sunlight. His secret is that he owns a gardening company called Treelocations, which replants whole, live trees using enormous mechanized spades. This allowed him to plant live trees in any way he wanted, completing this church (and the iron frame supporting it) in only 4 years. Cox was inspired by the years he spent traveling abroad and observing churches around the world. “I walked out my back door one day and thought, ‘That space needs a church’ – and so it began. I cleared the area in April 2011 and made the iron frame, drawing on all the research I had done over the years of studying churches.”

New Church of Valer by CEBRA

The old church of Valer, a small town in the southeast of Norway, burned down in 2009 and has left a void in a cultural-historical site. Copenhagen-based firm CEBRA has created a proposal for its replacement derived from obvious religious symbolism as a leaning cross that rises from the ground. Light and wood become the two most important building materials, merging a long standing Norwegian construction history with the quality of sacred spaces required of a place of worship. The particular shape of the cross also serves the building’s program as appropriately as it does metaphorically – an inhabitable "stairway to heaven". The new wooden structure is built on the opposite side of a central walkway from the location of the original chapel, where only the foundation remains in ruins. It creates a threshold between the cemetery and birch grove, and re-utilizes the original footprint as a reflecting pool, reactivating and respecting its history.

Amazing Church Project by Gijs Van Vaerenbergh

Gijs Van Vaerenbergh, a collaboration between young Belgian architects Pieterjan Gijs and Arnout Van Vaerenbergh, have built a see-through church in the Belgian region of Haspengouw. The ten metre-high church is constructed from 100 stacked layers of weathered steel plates. Gaps between these plates allow visitors to through through the walls. Entitled Reading between the Lines, this amaing church project forms part of the Z-OUT programme coordinated by the Z33 gallery, which aims to bring art into public space. Take a look!

Contemporary “Cathedral Fold” by Axis Mundi

New York-based architecture office Axis Mundi has designed a place of worship in Strasbourg, France called ‘Cathedral Fold’. "Composed of a series of pleated concrete arches, the proposal features both subtle and dramatic design characteristics that together create a new and contemporary place of worship. Glazed in between the folds of the concrete roof form, the cathedral opens up to the north and the south, supplying a generous volume of light for the interior space. The floor plan is plugged into the site, submerging the ‘cruciform’ layout below grade. A low-angle ramp leads the visitors into the cathedral where the foundational footings of the concrete folds accent the space in a rhythmic manner."

Catholic Church of the Transfiguration by DOS Architects

When it comes about houses or hotels creativity of architects is huge. We’ve already shown you incredibly beautiful and sometimes strange projects like Nautilus House or Cleveland Clinic Lou Ruvo Center for Brain Health. But this time we want to show you amazing project of catholic church of transfiguration created by London based design studio DOS Arhitects. This concept have won a competition to design a 2000-seat church in Lagos, Nigeria. The project consists of variously-sized arches at four-metre intervals, creating a swooping roof. This steel structure will contain a two-storey congregation hall with glazing at either end emphasising the hall’s height. Construction is expected to begin in 2011.